Automate your Marketing
with Womplify




 
.::AmyJune's Memories::.


By: june amy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Nov-2008 14:20 Email | Share | | Bookmark
.::Ms J meet Mr I::.

Apa punyer entry la..
Pada hari ini Ms J pg mengedik ngan Mr I kt Kyros Kebab Street Mall Cyberjaya nie ha...Mr I adalah mangsa PoW Ms J...nak dijadikan cerita Mr I nie kawan alam maya Ms J bayangkan la...4 years dalam phone je...lastly we decide nak jumpe..mula2 tu berdebar gak..ye lah Mr I dah selalu tgk FP Ms J..means dia dah tau rupe Ms J...Ms J je yg tk pernah tau langsung rupe/pic Mr I nie ha...
perasaan tekad dan berani untuk bersua kerana Ms J bawa kawan utk tutup scandal nanti..iaitu Ms J kuasa 2 ekeke... Ms J mule mengedik..muke malu giler tahap gaban...sampai ajak tukar identity ngan Ms J kuasa 2...kahhhh...kahhhhhhh....atlast Ms J found what she need........

Mr I naik keta vios hitam buat muke selenge jerk...dia dah tau Ms J nk naik keta dia...dia wat muke selenge jer...ye Cik u cari sape???hampeh kelapa betOl la...



Padan muke kena PoW kt sini ha


Ms J punyer la malu time tu.. dapat order menatang nie je ke?? sengal betOl la



Mr I buat muke selenge makan menatang nieh...


Tak lupe juga Ms J kuasa dua makan menatang nie ha...dia untung makan best..dia tk malu pun


Apa2 pun we still keep in touch ngan Mr I dah related ngan dia nk wat camne kan...but we still bestfriend each other cewahhhhhh...
p/s:-Ms J kuasa dua tentu tau akan dirinye...dengan harapan biar lah rahsia ekeke
elakan kontroversi & scandal ekekeke...



Monday, 10-Nov-2008 03:41 Email | Share | | Bookmark
Kena Tag dah....

SESSI TAG
Breast Cancer ~ Cegah Sebelum Parah


Entry kali nie aku kena tag ngan kak watie http://shahwatie.fotopages.com

ini ada sedikit info yg boleh dikongsikan bersama
Kanser payu dara

Pengenalan :

Kanser payu dara merupakan kanser atau barah yang paling kerap meyerang wanita. Di anggarkan 1 dari 12 wanita menghadapi risiko mengidap kanser ini dalam hidup mereka. Wanita diantara umur 45 dan 55 tahun berada dalam kategori paling berisiko.

Apakah faktor penyebab kanser payu dara?

Ia terjadi mungkin akibat :

Faktor geografi : wanita barat lebih kerap menghidap barah ini.
Umur : Sangat jarang berlaku dibawah umur 20 tahun. Tetapi lebih kerap terjadi selepas itu.
Jantina : Lelaki menghadapi risiko mendapat kanser ini sebanyak 1% saja
Diet : Lebih terdedah jika makan lebih lemak dan berat badan lebih
Endokrin : Lebih kerap pada wanita yang tidak pernah melahirkan anak


Apakah tanda-tanda mendapat kanser ini ?

Ada kebengkakan pada buah dada
Buah dada berubah bentuk
Puting termasuk kedalam
Kulit buah dada berubah seperti kemerahan dan berkedut
Sakit pada buah dada
Tanda-tanda akibat perebakan sel-sel barah :
Bengkak kalenjar
Perebakan pada dinding dada


Apakah penyiasatan saringan dan diagnosis untuk kanser payu dara ?

Pemeriksaan sendiri payu dara (PSP)
Pemeriksaan klinikal payu dara
Mammografi : Xray untuk melihat tisu payu dara
Ultrasound : untuk memeriksa jenis kebengkakan
Biopsi : pemeriksaan secara mengambil sedikit tisu buah dada untuk pemeriksaan patologi
Peyiasatan untuk melihat perebakan :

Ujian fungsi hati
Skan isotop untuk melihat perebakan pada tulang
Xray dada


Apakah rawatan untuk kanser payu dara ?

Pembedahan (pada peringkat awal): samada radical atau simple mastectomy.
Radioterapi : sebagai rawatan tambahan kepada pembedahan

Jika sudah teruk dan tidak dapat dibedah :
Rawatan endokrin@hormon
Rawatan ubat cytotoxic

sape yg bertuah kena tag aku plak?
1.Yan
2.Nana
3.K.jijah
4.K.shaza

korang apa lg copy paste la plak...sama2 la kite perangi kanser payudara nie ha...mana tau klu ada sedara mara yg kena...leh la kite nasihatkan sama2 beware....







Sunday, 26-Oct-2008 14:00 Email | Share | | Bookmark
Open House Umah mil

Ha hari nie mil aku buat o/h..adik ipar nak panggil kawan2 derang makan2 kt uma mak..aku cam biasa la sure kena g sana tolong apa yg patut..aku cuma bawa puding trifle,agar2 ngan dadih laici g sana..mak pulak masak mcm2...dari mlm semalam tu da start buat apa yg patut...punyer la banyak menu.. mak masak sorang je tu (betul2 ion lady mil aku nie) anak2nya tolong apa yg patut jerk...

Lokasi :Rumah mak kat paya jaras Kg Kubu Gajah 15
Time : 2ptg -Malam

Menu yg mak masak
Mee Kari
Laksa utara
Pulut kuning & sambal ikan bilis
Lontong
Nasi impit & kuah kacang
Air sirap & Oren
Buah tembikai












pic ni ehsan dari handset adik ipar aku shaiful paksu ilham




Aku bz snap pic makanan jerk...sampai picas tetamu pun takde aku snap..nie je la pic kawan hubby aku pakcik jalal...ngan awek dia





Wednesday, 22-Oct-2008 13:00 Email | Share | | Bookmark
Majlis Kenaikan pangkat ANOC

Walaupun dah lama dah majlis nieh...hupdate tetap hupdate..kang besawang lak picas nie dalam memori card aku tu ha ..adalah sket jerk pic yg aku snap...dah tu mana tahan org lain duk pulun makan..aku clik sana clik sini.. majlis nie dianjurkan sempena kenaikan pangkat anggota TM unit ANOC nie ha..termasuk la aku juga turut menyumbang..walaupun pada mulanya aku mcm keberatan nak joint.. mana tak nye...dari awal tak nak pelawa...dah last minit baru nak ajak aku joint..aparah...pastu sedikit kecewa gak la..nama aku ngan kawan aku MC tak sebut pun...ye la sape la kami nie...naik pangkat pun kena "PULUN STUDY" compare ngan derang TM kasi
"PREE JE" agak nye sebab semuanya plan last minit...jadi makanan yg dihidangkan juga ntah apa2 ntah... ..next time klu ada nk buat majlis elok la bincang awal2...takde la yg lain kecik ati...makan ati..adios



















Friday, 10-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Jamuan Hari Raya Aidilfitri TM Cyberjaya

Hari nie ada makan2 sket(Jamuan Raya) kt Building TMNet sebelah opis aku nie arr..dan meraikan anak yatim sekali...so hari nie sape yg rase2 dia staff TM leh lah joint makan kt sini kami tinggalkan line dari kol 11.30pg..bengang je boss aku tgk2 budak2 nie semua dah ular g sana last2 aku tgk penuh form (jawap call aku) boss pulun jawab hehe...ampun kan kami ye boss...setahun sekali je...bukan senang nk tgk manager buat keje anak buah hahaha
nie la rupe tempat call centre kami.... hujung dekat ngan bendera selangor tue tmpt kami...


aku nak amik ati boss konon2 lah tu (sedondon..)duduk sebelah boss


dengan mamat ijan nie pun mcm sodondon gak


kenangan terakhir bersama kak ros (org negeri den) tudung biru last day di keje kt cyber hari nie


semua nie dah ada yg punyer kepunyaan En Somi


Makan time posing sekali of coz


Dah masuk dlm galerry balik..posing lg sblum wat keje









[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net